Tuesday, October 4, 2011

"VERDE" is the colour..........

for this year's 1st day of raya!!!

.

.

remember this post ----> I HAD MY EYE ON THESE.....

yeap yeap had a tough time deciding which one to choose nak beli kain for baju raya...

n i guess almost all ::OUR LIFE:: readers dah tau dah taste ladyverde kan kan kannnn...

i bought the green one ofcourse...

and when i put it up in the entry and was asking u ladies for opinion, almost all vote for the green one!

;D

*love korang ketat2!!!*

.

.

and here goes the title for this entry,

"VERDE" in today's context means GREEN yo!!!

.

.

d dominant colour for the material is emerald green

.

.

for mr.doc's baju melayu, we chose somethg in the middle to complement my emerald green kurung...

.

.

when i bought the material tue dah consider lambat dah nak hantar pg tailor...

almost all tailor mase tue dah close tak take orders tempah buat baju dah...

.

.

hate it when i dont have a designated tailor!

till to date asyik lompat2 tailor...trying one after another ever since mr.doc dah "sumpah" man kajang!!!

muahahhahaha

.

.

i trusted man kajang for his cutting and workmanship...superb! the best ever for me! pricing wise pon sangat ok...

problem mamat tue is his time management...

slalu buat last minute...

slalu buat org kecut perut ngan last minute arrangement dia...

and in mr.doc case, slalu buat mr.doc naik hangin!

berkali2 janji siap cepat...datang2 tak siap lagi...event tghari, baju siap pagi tue!!! voley!!! sape yg tak semput n gabra!

mr.doc jgk yg jadi mangsa dengar i ngomel n berleter...

last2 "i tak izinkan u pg buat baju kat man kajang lagie!!!"

.

.

hah!!! hamek obat!!!

.

.

so since then i have no choice but to find other tailor...

mr.doc pon tak kisah to drive me jauh giler semata2 nk try tailor lain...dia tak kisah nak go thru traffic jam masuk kl just semata2 i nk try other tailoring...

he doesnt mind to pay extra for me trying out different tailor...

as long as he dont get to deal with man kajangs' antics!!!

;p

.

.



so yeah i tried quite a lot of tailoring dah...

ade tue based on recommendation from family members...bile hantar tailor yg direcommend, dpt balik baju hancur! cutting ke laut!

so geram dlm hati je la...nk marah tak gune coz citarasa masing2 lain lain kan...

.

.

ade tue based on friends' recommendations...

ade yg so-so with good pricing...ade tue super nice cutting, workmanship tip top, tapi bile dapat bill *pengsannnnnnnnnn*

;O



macam this year baju raya...

i tried my luck at

BUTIK CITRA

@

Ampang Point



.

thing is, Iszal (butik citra owner) tue dah close order dah...

dah tak terima tempahan dah by the time i called him...

but being the persistent me, i heret mr.doc pegi ampang point n meet iszal personally...



mase tue mmg giler using my charm to the max laaaaa!

n maybe jugak dia dah nampak ke"desperate"an i kot, so he said OK!!!

muahahhahhahhaha

.

.

yes yes!

desperate pon desperate laaaaaa...janji ade baju raya!



;D

hehehhehe

.

.

balik je from dubai trus pegi buat fitting...

.

.



honest to god cutting dia superb! cantik terletak...jatuh naicely!

workmanship dia superrrrrrrr fine!

embroidery dia cantik nak mamposssssssssss!!!

.

.

owh my myyyyy!

im falling in love with his work!!!

n mr.doc pon agree with me

.



.

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bile nak bayar menggigil sikit...

nak sedap kan hati "well buat baju sepasang je setahun ok la kot"...."beadings dia mmg penuh n banyak, berbaloi la tu"

.

.

n kasi perencah sket sedap lagie "its all about quality, not quantity"

;p

huwaaaaaaaaaaaaa

.

.

huhuhuhu

true or not!??!?

ofcourse if kalau boley nak both quantity and quality...but if u can only choose one, which one will u go for!??!?

QUALITY

???

....or....

QUANTITY

???

22 comment(s):

mama maman said...

mmg lawa pun beading dia.. penuh..:)

lil sharky said...

Oh yes, i totally agree with quality.
I made my baju kahwin all 4 helai with Iszal Citra and what can I say....he's the best. Baju semua cantik, terletak je bila pakai and love the beadings!
You made a wise choice by choosing him.

AizA said...

Verde,

I can suggest u 1 tailor kt bangi.price sgt la murah.i buat kurung moden with patch lace & beading yg sarat barat pun harga tk bole lwn kt tmpt lain.trust me or not it only cost me rm250.dia dh jd tailor i for 5 years.workmanship puas hati sgt.but u kena explain kt dia la ape yg u nak.if ada pic lg best.tunjuk kt dia nk fashion mcm mana then dia buat la.even kalo formal function nye dress pun tempah kt dia...puas hati la.if u nk try let me know la.i bole bwk u g bangi...:)

POSH76 said...

santeklaaa GLAM gitu.....butik citra tu mmg femes

sisdee said...

cntik pengsan verde..hehehehe...

Lati andy said...

Aiza...hehhe i muka x malu...boley x u kenalkan /bgtau tailor bangi tu yg mana???me too having prob cari tailor...i dok bangi...so agak best la dapat hantar kat tailor bangi...itu pun kalu u x keberatan la nk share...thnx!

Am said...

verde, cantik la baju ni... how much he charged kalo pesen camni?a'a... skali skala apa salahnya ;p

Nana said...

Verde ... love the baju .. buttttttttttttttttt love the Chanel Clutch EVEN MORE!!!! OMG TDF!!!!!!!!!!!! hahahahahahah!!! I'd pick quality over quantity anytime .. for both bags and baju's hehehehe!!!

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

comey sgt sis pakai bj tu..
hurm..kalau maera, quality kot..tp tgk2 jugak harga ikut kemampuan. =)

Rinna said...

Sesuai sgt laa ngan workmanship dan kena la ngan harganyaa.. cantik sgt..baju..tuh.. :)

naju'najwa said...

my mum buat baju lawa =) and murah =)

naju'najwa said...

my mum is a tailor and dia buat baju wayyy prettier than that a better price =) find her as "Ainul Ismail" on facebook as posted some of beadings work, and u will be surprise how cheap she charges =) no pressure, just suggesting =) have fun =)

kaezrin said...

I go for both..hehhehehe i is tamak like that....:)

Iszal mmg kebaboom n mmg super lawa baju2 dia n as u said rege pun heheheheheh

In my case my tailor kat tganu spsg bju rm30-35 jerrr..or ada satu tuh mcm goes up to rm45 and if lining u dabel up je price dia..cik mursss kan..

Beading i antar sume g kota bharu...murahss jugak..if lengan shj rm60-80 kalau campur leher jd lah dlm rm120....tp beading dia mmg gaban nya cantik .hhehehehhe

Tp verde mmg kebabom baju u....

riana said...

boleh tau jugak tailor area bangi tu. nak hantar baju jugak. pretty please. thank you

AizA said...

Laty..kt seksyen 3 tambahan.butik dzhini...dia ex wife dzull classique...dulu i slalu tempah kt dzull jgk.tp sbb dia dh divorce,org kt dzull tu mcm hampeh.i ikut la ex wife dia sbb dh biasa kan...mmg i recommend la tempah baju kt dia.tp u mesti mintak nk ukur dgn kak ina la. sbb org lain tk best..u bole ckp nama i je kalo nk tempah. aiza maybank, insyallah dia kenal.hehehe....

ikatankasihku said...

cantik, berseri2

mast@work said...

i pernah try man kajang.. ok juga.. tp iszal masih tak merasa.. almaklum, lepas meletup kali kedua ku telah terdampar disini.. tak meraso buek baju lawa2 eh..

tp memang baju tu shantek! i loike..

p/s: muka fiza mmg takleh blah! hahahahaha

Anonymous said...

ohh kak ina dzihni ker...i pun mmg dah lama tempah dgn kak ina, about 3 years, buttt as u said make sure ukur dgn kak ina, assistant die agak failed bab ukur ni! beading mmg sgtttt cantik!!!

fiza

Siti Fatimah said...

ello verde :D
i love man kjg sgt puas hati i tried few times and oso for my wedding hehehe... and now dah gomoks kan i send kat rose mz je sebelah dezull tuh...

btw i lurve your color, manik & baju so canteks ok!!! suka suka suka.....

p/s: wow my pic in your blog i is malu babe (sambil kelip2 mata)canteks gak kan hahahaha..... *larikkkkkkkk perasaanxsudah ;p

Lati Andy said...

Owh kak ina..i know her..pernah gak tempah ngan dia masa dia kt dzul dulu...aiza maybank eh...rasa macam familiar je nama u...rasa macam pernah berkomunikasi ngan u dulu sbb dulu i keje kat sapura machining...hehehhe...tq aiza!

Dian said...

Verde in verde...cantik! I pernah la jugak survey butik citra ni, memang beading sarat n glam tapi tak pernah tempah becus heavy beading not practical for me.
Dulu I pernah tempah kat boutique, cutting memang cantik tapi upah beading mahal tak padan dengan corak simple je. In the end balik ke tailor lama jugak...

ili said...

hye..anyone ade contact no butik dzhini?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
This is a personal blog. The views and opinions expressed here represent my own and not those of the people, institutions or organizations that I may or may not be related with unless stated explicitly. My thoughts and opinions change from time to time as I come to learn more and develop my understanding about the things and issues that I am blogging about. This blog just provides a snapshot of the knowledge, views, and opinions that I hold at a particular point of time and these might most probably change over a period of time. I reserve the right to evolve my knowledge, thoughts, and viewpoints over time and to change them without assigning any reason. This blog includes links to other sites/blogs operated by third parties. These are provided as a means of convenient access to you to the information/opinion contained therein. I am in no way responsible for the content of any other sites or any products or services that may be offered through other sites.

:: OurWedding2004 ::

Gorgeous People Passing-by ;)