Tuesday, August 31, 2010

Shhhhh! wanna know a SECRET?!?!?

yeah!
SHHHHHHHHHH!!!
i have something "interesting" to spill!
but!!!
please dont tell anybody k...
its between u n me!
;)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
NOT
!!!
.
.
hehehhehee
i just wanna share with u all on

HOW TO DO A PASSWORD ENTRY / POST / PASSAGE!

.
.
i bet dah ramai yg tahu...
dulue at one point ramai yg buat password entry nie...but i dont pay much attention sangat...
.
.
but that day terase nk buat...
so thats how THIS ENTRY came up
;)
.
.
its good to blogger yg feels like sharing but would love to be selective on who she/he prefers to share it with...
ya laaaa...not everybody loves what u wrote...all have their own opinion...be it in positve way and negative one...
so instead u privatise the whole blog, one can still be 'secretive' just by implying password to certain entries je...
or even to certain passage je!
;D
.
.
i learn it from ASHTERIX aka Sirman (redmummy's husband)
so here goes k...
.
.
1st of all,
u need to modify the html code of ur blog...
at ur dashboard panel, go to "Design" tab, then "Edit HTML"...
copy this below coding
.
.
then at ur "Edit HTML" window, paste above coding inbetween and tags...


nak senang & cepat cari tag tue, u press "ctrl + F"...then type in "/head"
it will automatically direct u to the specific tag...
then paste the coding just before the tag like below screen shot...

.
then SAVE TEMPLATE
.
.
yg nie buat one time je k
;)
.
.
2nd step

go and create ur entry macam biasa...
siap2 kan dah masuk gambar sume...
dah edit font colour sume...
save the entry...

then pegi "Edit HTML" tab sebelah "Compose" tab tue and copy the coding mane yg u nak buat secret2 nie...hehehe...
.
.
then 3rd step

u go here
.
.
key in ape password yg u nak at that "Key" box tue...
then at that "Plain Text", paste the coding yg u nak buat secret2 tue...
hehehe
then click "Encrypt"...
all ur secret passage will be encrypted in the "Cipher Text" box...
.
.
then copy all the coding in that "HTML Code" as below...
.
.
.
.
then in ur blog, create a new entry...
buat macam u buat entry biasa...
paste kan the HTML code tue at ur entry!
nk kasi mukadimah dulue ke before nak letak that password passage
or
trus nak letak password passage tue after title pon boley...
.
.
then publish!
TADDAAAAAAAAA!
;D
.
.
so bile u publish nt at ur entry akan ade
"Show Encrypted Text"
.
.
so to those yg u kasi password tue will then need to click that "Show Encrypted Text", key in the password given and OK!
so dah tak secret dahhhhhh!
hhehehe
.
.
all pix googled

Friday, August 27, 2010

Ketahui Disebalik Lagu Alejandro oleh Lady Gaga

to tell u the truth, i loved this song...
the melody is very catchy!
i even sang it with my niece when the song aired...
but that before i knew whats behind the lyrics n the totallity about this video...
.
.
this is just for sharing...
i came across this while bloghopping HERE n noticed that it has been distributed in facebook too...
.
.
to note that...
to those who would like to read below article,
KEEP AN OPEN MIND
!!!
.
.
..................
Assalammualaikum...
.
.
Semoga apa yang nak saya sampaikan hari ini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat cik Gaga ni. Insya-Allah.. Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati. Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release. Banyak kontroversi tentang video ni. Masa nak tengok tu macam ragu-ragu jugak .Yelah vid cik Gaga ni saya sudah sedia maklum banyak unsur-unsur lucah..Tapi oleh sebab nak mengkaji apa yang ada dalam vid dia kali ni jadi saya play jugak vid dia. Jadi seperti yang disangka. Banyak benda yang dapat dilihat dalam video yang membuktikan yang dia memang Illuminati puppet. Ramai lagi artis Hollywood pun sama tapi dia yang paling berpengaruh so far ..
.
.
Video yang mencapai lebih dari 20 juta viewer kali ni lebih berani dan mengandungi banyak simbolik. Saya akan cuba explain dari apa yang saya dah dapat di satu web. Rasanya ramai jugak yang dah tahu cik Gaga adalah salah satu artis dibawah naungan illuminati. Bagi mendapat keafahaman mengenai illuminati ini, anda bolehlah baca dari web ini mengenai konspirasi dajjal atau carian di google.
.
.
Dalam video terbaru dia .Ada sesuatu yang cuba disampaikan. Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan. Kalau hanya dengar lagu, mungkin tak banyak yang kita boleh tahu. Kita akan mula analisa dari permulaan video lagu Alejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video. Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda.
.
.
Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.
.
"I know that we are young. And I know you may love me. But I just can't be with you like this anymore, Alejandro."
.
.
Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman. Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus). Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart? Tengok gambar bawah.. Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus).. Google untuk baca lebih lagi ...
.
.
But I just can't be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? Dan kemudian dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapannya tak ... Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham. Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam... Jadi kalau bukan manusia. Apa dan siapa Alejandro?
.
.
Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya.
.
.
Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang 'control' dia. Atau senang kita guna istilah dia adalah 'mind-control slave'. Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dia nampak kosong, nampak bingung betul-betul seperti seorang hamba yang di-kawal segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna.
.
.
Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring, memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih. Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : "Stop, please, just let me go, Alejandro" . Sebaik saja diasebut "Alejandro" Gaga mengangkat dua tangannya kelangit. Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia.
.
.
"She hides true love En su bolsillo. She's got a halo 'round her finger, Around you."
.
.
Maksud lirik ni pulak. A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati. Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan..
.
.
Selepas sahaja lirik tu... Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula.. Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri. Dengan memeluk satu spirituality yang baru. Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian(Syaitan). Kenapa kata jadi paderi Syaitan?
.
.
Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas.. Ada banyak sangat simbol salib terbalik. Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas. Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan. Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain. Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..
.
.
" In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (...) Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore it has no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of whitemagic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed." - Manly P. Hall
.
.
Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan.Dont bother me, Dont bother me,Alejandro (merujuk kepada tuhan) Don't call my name , Don't callmy name, Bye Fernando ..I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan). Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Diangkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan. Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka
.
.
Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih.. Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer(Iblis)..
.
.
I'm not your babe I'm not your babe, Fernando. Waktu menyebut perkataan Fernando, Gaga membuat simbol tangan macam tu(yang jelas merujuk kepada Jesus). Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka. Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri. Kita yang kena tafsir apa makna dia..
.
.
Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia. Gaga menyanyi sambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :
" Don't call my name, Don't call me Name Bye Fernando (Jesus) "
.
.
Dan di akhir video ...Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga kawal lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula dikawal ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan? Insya-Allah pasti ..
.
.
Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam.. bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romance. Jadi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain. Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam? Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah ...
.
.
Cik Gaga ni membawa bersamanya semuaagenda illuminati dan tak tahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia. Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragu dengan diri Gaga, tindakan nya dalam setiap video. tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini, berhentilah mendengar lagu Gaga. Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah(Tiada Allah). Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai. Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan iahanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi ?
Ya Allah , lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutu nya..
Amin ya rabbalalamin.
.
.
Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya"(Al-Isra' 17:36)
.
credit to

Thursday, August 26, 2010

ADV : sape nak body cantik, but still nk enjoy the glorious raya food?!?!?!

ME
ME
ME
!!!!!!!
.
.
OFCOURSE
HARUS
LA KANNNN
:D
sape yg takmo body ber'shape' flawless and at the same time still can afford to enjoy segala juadah raya
kan kan kan
;)
.
.
(this is a re-post!...copy paste last year punye advert je...hehehe)
those yg diet, pagi2 raya lagie dah stress bile tgk lemang, rendang, satay, mee soto, ketupat palas, nasi impit & kuah kacang, lontong, mee rebus, laksa, fruit cocktail, raya cookies etc kan kan kan...
yummmehhhhh!
rugi woooooo
!!!
.
.
since takmo kempunan n takmo stress di pagi raya, maka ladyverde telah mempurchase
ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SPANX
in specific
i bought
Slim Cognito Shape-Suit
.
.
kerana still nk body bershape cantik
.
tanpa memperlihat kan
'love handles'
yg terlebey byk itu
;p
.
tak percaya...
nak living example?!?!?!?
NAHHHH
!!!
(BEFORE WEARING SPANX)
.
.
(AFTER WEARING SPANX SHAPE SUIT)
(yes itu adalah lemak2 terlebey LV...
yes saya sangat segan...
yes saye mengaku saye big-size lady...
&
YES
saye sangattttt sangatttt segan sekarang)
;p
.
.
tapi dek kerana NIAT yg satu itu...harus diketepikan segala keMALUan itu
hahahhaha
.
.
tanpa perlu memakai corset yg ketat
yg hanya akan
menghadkan isipadu perut
untuk melantak menikmati juadah di pagi raya
;)
.
.
spanx has been in the market since 2000!
n seriously the material sangat lightweight n sangattttttt COMFORTABLE!
I dont feel so restricted in the body suit...
as if its ur 2nd skin!
tak panas!
OWH IM LOVING IT
!!!
.
.
so do u wanna get ur?!?!?!
check out their website
at
.
.
but LV ordered thru my friend staying in US...since spanx tak ship to malaysia...n i nak satu je lagi pon...n malas nk tunggu kumpul byk2 ship skali...coz niat nak pakai for raya (n yes SPANX IS ONE OF LV'S RAYA CHECKLIST! hehehehe)
so i asked her to purchase and ship it for me...
wanna get urs too?!?!?!
u can email her (ZALIFAH) at
for quotation
and details
!!!
;D
.
.
cepat cepat...still sempat purchase satue for RAYA OPEN HOUSEsssss!
:D

Settled!!! Kautim!!!............Baju Raya - CHECKED!

olla gorgeous!
.
.
huhuhuhu
sorry yesterday takde entry sebabbbbbbbbb........
OVERDOSE TIDO
!!!
after 3 strikes of menstrual pain, trus telan pill n ZZzzzZZZzzzzzZZzzz!
;D
.
.
nways,
heres another entry on BAJU RAYA!
;)
remember previous POST!
sorry didnt get the chance to reply to all of u...so heres a special entry untuk menjawab soalan2 u ladies k
.
.
this year again i resort for kaftan...
in actual fact dah hantar kain to tailor 2 months before puasa lagie...
ingat sempat la kot nak pegi fitting sume...
but then bile "perutusan" dari "yang teramat mulia mr.doc" tibe, harus la cari baju emergency kannnnn
.
.
so thats how THIS POST came about...
&
thanx to you 44 commentors!
thanx for ur votes too!
;D
.
.
bancian dari pihak anda menyatakan bahawasa nye
kaftan yg menjadi pilihan ramai adalah kaftan.....................
NO.3
dengan bancian sebanyak 24 undi!!!
*clap clap clap*
(bace dlm nada wheel-of-fortune punye presenter k!)
.
.
&
the nearest competitor is kaftan....
NO.4
!!!
dengan undi sebanyak 21!!!
wahhh agaks sengit disitu!
.
.
kaftan2 yg lain, agaks kurang sambutan nye...dengan undian sebanyak 7 undian untuk kaftan no.1 dan 3 undian untuk kaftan no.2
;)
.
.
baiklah mari kite ke sesi soal jawab pula ye
.
.
dari puan Haly Liza
dengan pertanyaan
"y u choose kaftan?and why u said only those who see u in real life know?...wondering"
.
.
i was born with a big frame and not so proportionate one...hehehe
i have a shorter upper part too...and together with my height, campur2 sume reasoning nie, its quite hard for me to find a ready made baju kurung, baju kebaya or any 2-piece ready made baju la kire nye...
with a smaller upper part than my waist downwards, so mmg susah nak cari baju yg fits nicely...
yet im grateful for who i am
:)
if i go for a size yg fits my shoulder n bust area, then i would encounter a problem with a shorter kain and sendat at the hips area
;)
n if i go for a bigger size yg panjang kain perfecto n waist ngam2, then it would look like baju pinjam coz shoulder for sure terlebih menggelebosh!
;p
so mmg kene tempah bju2 kurung i...
so with kaftan ready made nie senang!
dia takde demarcation on the shoulder...
plus dia ade tali kat dalam which u can ikat to adjust it so it fits nicely to ur body...
im not sure about others kaftan...but innai has this tali to adjust...
so takde la u nampak straight sgt macam takde cutting
this tali infact akan adjust to follow ur body cutting
;)
so with all those above functions, i can go for a bigger size to have the perfect length whilst having the cutting fits according to body
;D
.
.
ok next question!
from puan hanis
dengan pertanyaan
"innai kat mane yeh"
.
.
iNNAi dia ade 2 boutiques...
one in Plaza Damas...
address
G-O-12 Plaza Damas...
tel no. 03-6203 1955
dia located kat hujunggggg corner lot shop nearing the apartment side...
.
.
another one iNNAi boutique kat GE Mall...
ground flour...
kire u masuk2 je at the main entrance, u head to ur 2oclock position...
sederet ngan british india boutique...
located next to the service lift...
tel no. 03-4260 3184
.
.
to note that dalam bulan ramadhan nie boutique tutup awal at 6pm
;)
if not slalu opens at 11am n closes at 8/9pm
.
.
ok next question!
nie kire question jugak la ye coz dia ade tanda soal after the sentence...muahahhaha
dari puan Lola...
puan lola tanye
"kenapa takde org vote for No.2?"
.
.
jawapan nye, ade ade...ade 3 undi untuk kaftan no.2...
tp kurang sambutan mungkin kerana colour dia tk menarik!
n material die does not compliments my body
;)
n owh saye sudahi dengan ucapan, selamat berpantang ye puan lola!
ehehehe
.
.
next question!
dari puan Mel & puan Nadia Dzai & puan Fynnaz
dengan pertanyaan
"how much? average price for all the kaftans?"
"how much the price"
"how much yek?"
.
.
hmmm jap...
i tak hafal sume2 harga kaftans tue...
but those in iNNAi retailing from RM450 and above...
dia ade jual separate just the top or just the kain jugak...
that definitely cheaper
;)
but if u want to know the price for those above kaftans yg i suke, u can pm me personally k
:)
.
.
next!
.
.
from puan Mamayiyen
beliau tanye
"nape tak survey kat SACC Mall?"
.
.
jawapan saye...
1. dari kajang jauh yg amat nak g shah alam
2. mmg dah biasa with innai nye cutting
3. suke batik contemporary design from innai
&
reason last skali...
sudeh kesuntukan maseeeeee!
hahahaha
kan dah dititahkan pulang in short notice...tkde mase nak survey2
;p
hehehehhe
.
.
ok
next question!
.
.
hahahahha
bace la korang panjang2 nie kannnnn!
tkpe kalau dah bosan, "X" kan aje!
;)
alaaaaa
dah last question dah pon!
;D
.
.
soalan terakhir datang nye daripada
puan Jelita78
"cepatttt cakap mr.doc pilih which one???"
.
.
haaaaaaaaaa!
mesti tak jadi nak "X" kannnnnnn!
hehehhee
mesti nak tau kan kan kannnnn!
ntah2 takde org nk tau
pedulikkkkk!
;p
.
.
so dlm byk2 gamba yg di email mase tue,
chenta hatie
memilih kaftan no................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
macam tak biasa kan kene scroll lame2 kalau masuk blog ladyverde nie
;p
hehehehhee
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
NO.1
!!!
iNNAi resort collection 2010
in Coral
.
.
justification beliau
"SEBAB I NEVER HAD RED BAJU MELAYU!"
muahahahhahahahha
boleyyyyy!??!?!
.
.
quite true jugak...
all this while mmg bju melayu dia byk in blue hues!
even our bju raya previous years pon dominate by blue hues!
;p
i ok je as hes paying...hehhehe toceh-san!
n personally i find the coral colour quite vibrant n attractive
if not takkan i shortlist kan ye dok!
:)
.
.
&
my personal liking of all the kaftans is
NO.3
!!!
the Jasmine Kaftan by iNNAi
;D
.
.
love the flowy material!
the beadings!
the design!
n yes i got that one too!
;p
but i had it customized since the one on the rack, ade size small je...
senteng for me
.
.
&
yes i know i should stop scouting for bju raya...
but i just couldnt resist this one last piece!
showed it to mr.doc & he fell in love with it too!
his reasoning mainly becoz its his favourite colour & he loves the beading design!
he said it looks classy n exclusive...
.
.
and as for me, i just couldnt resist it once i saw it!
tried it on, and instantly fell in love with it!
the material is smooth yet firm enough to cover any bulging area!
love the cutting!
love the vibrant colour!
infact its "the colour of the year" - so i was told ;p
&
utmostly becoz i just love the
grecian look
!!!
kaftan by BAHARIM
in Turquoise
.
.
plain understated design with a touch of exquisite-ness at the neck area!
its an accessory of its own
;)
.
.
aaaaaaaahhhh
now boley tido sedikit lena as baju raya mr.doc & ladyverde dah kautim!
;D
one down, loadssss more to go!
;p
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
This is a personal blog. The views and opinions expressed here represent my own and not those of the people, institutions or organizations that I may or may not be related with unless stated explicitly. My thoughts and opinions change from time to time as I come to learn more and develop my understanding about the things and issues that I am blogging about. This blog just provides a snapshot of the knowledge, views, and opinions that I hold at a particular point of time and these might most probably change over a period of time. I reserve the right to evolve my knowledge, thoughts, and viewpoints over time and to change them without assigning any reason. This blog includes links to other sites/blogs operated by third parties. These are provided as a means of convenient access to you to the information/opinion contained therein. I am in no way responsible for the content of any other sites or any products or services that may be offered through other sites.

:: OurWedding2004 ::

Gorgeous People Passing-by ;)